Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2014 15:23 - Плевнелиев се стяга за Бойко
Автор: lumy Категория: Политика   
Прочетен: 949 Коментари: 0 Гласове:
3



   Росен Плевнелиев няма търпение да състави второто служебно правителство през своя първи президентски мандат. Той вече разкри пред медиите най-важния приоритет – незабавна реформа в енергийния сектор. А това означава, че духът на великана, който Аладин така хитро успява да върне отново в бутилката, ще излезе навън и ще разтърси света със силата и гръмогласния си смях.

   Естествено, дните на потребителите пак ще станат неспокойни и неприятни. Защото, надничайки в месечните сметки за изразходвания ток, кръвното им налягане ще започне да се променя като живачния стълб на термометъра. Енерго-разпределителните дружества и производителите на зелена енергия ще получат дългоочакваното си удовлетворение. Докато правителството на Пламен Орешарски бе на власт, опозицията най-вече в лицето на вождистката партия „ГЕРБ“ тръбеше, че Националната електрическа компания се води към фалит, като цените на тока се задържат изкуствено от популистки съображения.

   В същото време президентът не пропусна да отбележи и необходимостта България да влезе незабавно в курса на европейската енергийна политика, което означава, че проектът „Южен поток“ ще мине в историята, още щом бъде назначен служебният премиер. Така наречената „енергийна независимост“ цели най-вече изолирането на Русия от огромния европейски пазар. Но от това ще пострадат интересите най-вече на обикновените жители на стария континент, защото и за малките деца е ясно, че диверсификацията на енергийните източници ще доведе до чувствително повишаване на цените на газа, а оттам и на стоките и услугите. Да не говорим, че постоянно се лансират най-различни проекти за трасета на тръби, без да се казва с какъв именно газ ще бъдат пълнени тези тръби. А другата алтернатива – шистовият газ, среща все повече съпротива, заради опазването на природната среда. Както е известно, в България все още действа мораториум върху разработката на този вид газ. Но няма да бъде изненада, ако нашенските стратези на „независимостта“, водени от Росен Плевнелиев, поискат отпадането на въпросния мораториум, от което пък имат интерес американски компании за добив на шистов газ.

   Всички тези верноподанически услуги на съюзниците трябва да доведат според Плевнелиев до щедрото отваряне на европейските фондове, които бяха спрени заради опитите на отиващото си правителство на Орешарски да води по-самостоятелна политика и най-вече заради преговорите с Русия за проекта „Южен поток“. Предстои само с едно махане на вълшебната пръчица сивият кардинал на Бойко Борисов да върне статуквото. После идват избори, а след тях – генералът на бял кон. И не след дълго, въпреки всички умели парламентарни рокади, растяща инфлация, високи цени на горивата и тока. Така българите отново ще си спомнят, че протестите са станали тяхно ежедневие…





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lumy
Категория: Политика
Прочетен: 317034
Постинги: 134
Коментари: 258
Гласове: 432
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031