Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2007 06:09 - ЗОДИИ И НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ ПАРТНЬОР и други зодиакални съвети
Автор: sensation Категория: Технологии   
Прочетен: 20264 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 24.12.2007 06:45


image
ЗОДИИ И НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ ПАРТНЬОР ОВЕН
До 29,5 години за Овена най-подходящите партньори се намират сред хората, родени под знака Лъв и Стрелец. Когато Овенът излезе от тази възраст, той започва постепенно да съзрява, става по-улегнал, по-малко стремителен и страстен, по-практичен. В това време Овенът е съвместим със знака на Козирога и Девата. Тези два земни знака притежават голяма практичност – черта, която липсва на Овена, за да успее.
След 29,5 години Овните стават по-малко егоцентрични: те не се концентрират върху любовта и секса и започват да насочват своята енергия към солидни преобразувания и обезпечение.
На възраст до 41,5 години, което е половината от цикъла на Уран, Овенът е длъжен да се контролира. През това време той е съвместим с Везни (чувствителен, умствен знак) и Близнаци (също интелектуален знак).

ТЕЛЕЦ
До 29,5 години най-подходящите им партньори са хората от Знака на Козирог и Дева. Ако избере Девата, Телецът е длъжен да има предвид, че тя е красива, но хладна, а Козирогът е добър партньор и съпруг, но след време той няма да може да я удовлетвори сексуално.
След 29,5 години Телците започват да растат духовно и може да намерят подходящ партньор сред Близнаци и Овен. Близнаците ще увеличат неговия интелект, а Овенът ще му даде огън и енергия. Овенът и Близнаците са интелектуални знаци и не витаят из облаците като Телеца. Това понякога е полезно, за да го свалят на земята, за да може добре да погледне своя живот и впоследствие да промени своето бъдеще.
След 41,5 години Телецът вече е придобил дългоочакваното благополучие, той е готов за по-дълбоки, духовни отношения. Сега той може да е съвместим със Скорпион.

БЛИЗНАЦИ
До 29,5 години Близнаците трябва да се търсят най-добрите си партньори сред Везни и Водолей. Всичките три въздушни знака до 29,5 години действат лекомислено, достатъчно либерални са, непостоянни и повърхностни.
След 29,5 години Близнаците започват да съзряват и до опознават своя истински характер, който става по-уравновесен. Тогава те често намират общи черти с Телец и Овен. Телецът им предлага стабилност и другарски отношения, Овенът - възбуждане и добър модел на “Аз”.
След 41,5 години Близнакът е длъжен да се развие окончателно и да добие най-висш интелект и силен самоконтрол. По това време те могат да са съвместими със Стрелците.

РАК
До 29, 5 години най-добрите им партньори са Скорпион и Риби – между тези три водни знака има страстна, дълбока емоционална връзка.
След 29,5 години Раците съзряват и осъзнават своята истинска личност, стават по-либерални и не толкова тревожно предпазливи. Тогава те често откриват, че са съвместими със знака на Близнаци и Дева.
След 41,5 години Ракът е длъжен да притежава пълен контрол над себе си. Тогава те могат да са заедно с Козирог.

ЛЪВ
До 29,5 години най-добър партньор Лъвът следва да търси сред хората, родени под знака на Овен и Стрелец. Всичките те са огнени знаци. На тази възраст те са много независими и действат обективно и безкористно.
След 29,5 години Лъвовете се стремят към по улегнал живот, по-търпеливи са в отношенията си и стават по-практични. В това време те могат да са съвместими с Козирог, който под маската на крал също може да седне на трона заедно с Лъва, дори ако Козирогът не е толкова начетен, приветлив и отворен. Лъвът може също така да е съвместим с Близнаци след 41,5 години, които га очароват със своя блестящ интелект.
След 41,5 години Лъвът е вече духовно развит, станал е по-малко тщеславен, ексцентричен и е достигнал върха на своето интелектуално развитие. Сега те откриват, че са съвместими с Везни и Скорпион. Съчетанието “Лъв-Везни” е знаменит астрологически дует. Тъй като Везните винаги се стараят да угодят, а Лъвът иска същото, те успешно изграждат отношения на от типа “роб - господар”. Съчетанието “Лъв-Скорпион” е възможно само в средите на високоразвитите типове. Но срещнат ли се – пазете се! Това е истинската власт, интелект, творчески съюз – император и императрица, не просто крал и кралица!

ДЕВА
До 29,5 години Девите си намират най-подходящи партньори сред родените под знака на Телец и Козирог. Всичките те са земни знаци и до 29,5 години се държат пасивно, връзките им са случайни и чувствени, отношенията - стабилни и ограничени. Хората от знака на Телец могат да добавят малко мекота към нервните Деви, а в същото време Козирозите, с високото си чувство на организираност, могат да се обръщат за помощ към практичните Деви.
След 29,5 години Девите започват да разбират цялата глупост на своето отношение към живота и тяхната строгост отслабва, но едва след като са натрупали много знания и професионален опит. Сега те могат да са съвместими със Скорпион и Лъв. Хората от тези знаци високо ценят интелекта на Девата и могат да отделят малко от собствените сили за по-слабия знак на Девата, който заради своята работа позволява на благата на живота да преминат край тях.
След 41,5 години Девите вече са развити духовно. Сега те могат да са съвместими със Стрелците, интелектуален, идеалистичен знак.

ВЕЗНИ
До 29,5 години Везните са най-съвместими сексуално със знака на Близнаци и Водолей. Тези три въздушни знаци до 29,5 години имат непостоянни интелектуални, обществени и сексуални връзки.
След 29,5 години те започват да съзряват и стават по-практични. Вече са се приближили към по-улегнал и по-стобилен начин на живот. Откриват съвместимост със знака на Скорпиони и Овен. Тъй като тези два знака се управляват от Марс, понякога са малко груби и се нуждаят от мекия, уравновесен характер на Везните, който поощрява тяхното спокойно поведение.
След 41,5 години Везните вече са се развили, установили са контрол над своето интелектуално “Аз”. В този период често са съвместими с Риби и Стрелец, благодарение на техния идеализъм и романтизъм.

СКОРПИОН
До 29,5 години най-добрите им партньори са сред Рак и Риби. Всичките те са водни знаци, които в тази възраст са крайно емоционални и действат на психическо-сексуално ниво. Понякога Скорпионите си пасват добре със знака на Козирог и Дева.
След 29,5 години те започват да съзряват и осъзнават своето постоянно “Аз”, като постепенно стават крайно агресивни и властни. Тогава те са съвместими със знака на Телец и Везни, които притежават голямо търпение и способност да понасят властния характер на Скорпиона.
След 41,5 години Скорпионът би трябвало да е напълно развит като личност и да контролира добре своето интелектуално “Аз”. Тогава той често открива съвместимост със Стрелец и Водолей.

СТРЕЛЕЦ
До 29,5 години най-добрите партньори на Стрелците са хората, родени под знака на Лъв и Овен. Тези три знака са огнени и до 29,5 години отношенията им не са толкова близки и зависими, както например отношенията между водните знаци. Ключовата дума в отношенията при тази група е независимост. През юношеството Стрелците могат да открият добри партньори сред Телците и Рибите.
След 29,5 години Стрелците започват да съзряват. Те осъзнават своята истинска личност, която постепенно става крайно неспокойна. Тогава те често са съвместими с Дева и Близнаци. Тези знаци притежават висок интелект и очароват Стрелците.
След 41,5 години Стрелецът вече е развита личност, с добър самоконтрол и е готов да погледне към вътрешния си мир. През този период той става много агресивен, властен и независим. Тогава е съвместим с Телец и Везни. Тези знаци могат да живеят с властни хора.

КОЗИРОГ
До 29,5 години най-подходящите им партньори са хората, родени под знака на Телец и Дева. Тези три знака са земни. Отношенията между тях са приятни и малко пасивни, но обикновено са стабилни.
След 29,5 години най-подходящи партньори Козирозите следва да търсят сред Водолей и Скорпион. Водолеят ги учи да са добри и благородни. Скорпионът е най-добрият им избор, тъй като е умен и хитър и деловите Козирози му се възхищават.
След 41,5 години Козирозите обикновено постигат своите цели. Тогава те често са съвместими с Риби, които носят на Козирога духовност.

ВОДОЛЕЙ
До 29,5 години най-подходящи за тях са Близнаци и Везни. Техните отношения са променливи Близнаците предлагат интелектуален стимул, весело приятелство, а Везните – равновесие и хармония.
След 29,5 години Водолеите се интересуват повече от практичния, земен живот, и тогава често са съвместими със знака на Дева и Овен. Острият ум на Девата и нейната способност непрестанно да се труди може да помогне на Водолея да навлезе в областта на практичността. Овенът предлага амбиция.
След 41,5 години личният живот и работата на Водолея вече са в положително русло и той е готов да влезе във висшето общество. През това време той е съвместим със своя противоположен знак - Лъв, който се развива в същото направление.

РИБИ
До 29,5 години най-подходящи за тях са Рак и Скорпион. При тези знаци отношенията са много близки, емоционални, страстни и често бурни.
След 29,5 години Рибите са съвместими с Везните. Те привличат Рибите със спокойна грациозност и уравновесеност. Зрелите Рибите са привлечени и от Водолеи, които разширяват техния свят с общуване, помагат им да се освободят от своята свръхемоционалност.
След 41,5 години Рибите са постигнали стабилност и са близки душевно с Девите. Те взаимно се допълват и стабилизират. 
Източник : http://margaritta.dir.bg/2007/avg/03zodiiki.htm
----------------------------------------------
image
 Все си купуваш презервативи или в последния момент, или пък дори да го правиш предварително,
те са все от една и съща марка, модел и цвят. Защо не разнообразите рутината и не изпробвате нещо, което освен всичко друго отговаря и на зодията ви?


Презерватив според зодията

Скорпион

Започваме точно от него, защото той се слави като най-големия любовник в Зодиака. И къде лъжа, къде истина, славата си е слава. Излезе ли ти име, при това добро, можеш само да се възползваш от него. Истината обаче е, че повечето скорпиони по-скоро биха умрели, отколкото да си сложат презерватив.

Въпреки това предпочитани от мъжете в тази зодия са кондомите с черен цвят или такива, които са съвсем фини и прозрачни, почти незабележими.

Стрелец

Представителите на тази зодия се целят нависоко, големи играчи са, обикновено гледат на нещата глобално и ги вършат по същия начин. Най често използваните от тях презервативи могат да се определят грубо като „спортен“ модел. Те са свръхплътни, съответно свръхнадеждни, и супереластични, т. е. растат заедно с мъжествеността на половинката ти.

Козирог

Тези мъже са пословични със своето дълголетие, мъдрост, практичност, амбициозност и силно изявена чувственост. Презервативите, които те ползват, се нареждат сред най-плътните, за да издържат на полови подвизи, които продължават изключително дълго време. При представителите на тази зодия екстрите при презервативите от рода на релефни топченца, крилца, вълнички и всякакви други глезотии не са на мода. В този смисъл Козирозите могат да се определят като леко консервативни. Въпреки това, ако си настроена за страстни преживявания под завивките, можеш да се огледаш за мъж Козирог.

Водолей

Представителите на зодията са заредени с енергия и леко шантави. Такива са и презервативите, които обикновено използват. Често са оцветени в тъмнорозово или електриково синьо, или пък светят в тъмното.

Риби

Техните чувства са толкова силни, че понякога граничат с мистицизъм. Рибите са идеалисти и понякога толкова си вярват, че чак се захласват от себе си и от възгледите си. Това се пренася и под завивките. Презервативите, които използват, са свръхделикатни, направени така, че да осигуряват чувствени усещания. Понякога мъжете Риби могат да си позволят презервативи с мънички шипове от вътрешната страна.

Овен

Овните са невероятно дейни - неслучайно стоят начело на Зодиака. Те обичат да водят (независимо дали става въпрос за спор или за секс) и да бъдат най-добрите в онова, което правят (прочете пак написаното в предишните скоби). Нещо повече – гордеят се с това. Падат си по флиртовете за една нощ и презервативите, които използват, са идеални за целта - свръхнадеждни.

Телец

Този знак е може би най-чувственият от всички в зодиака. Той обича да се глези, но в избора си на презервативи обикновено иска да получи качество на ниска цена. Такъв си е той - винаги воден от желанието си да икономиса. Отнема му време да вземе решение, но веднъж направи ли го, няма равен на себе си.

Близнаци

Мъжете, родени под този знак, притежават силен интелект, невероятно умение да общуват и вкус към промените и разнообразието в живота. Ето защо и в секса експериментират с различни пози, като за тази цел презервативите, които си избират, трябва да са достатъчно здрави, за да издържат на всички изпитания.

Рак

Той е един от водните знаци и като такъв е буквално пристрастен към сигурността и добрата стара традиция. Ето защо представителите на зодията си търсят такива презервативи, които ще позволят и на тях, и на партньорката им да се чувстват спокойни.

Лъв

Лъвовете са страстни, горди и съзидателни. Имат само един малък недостатък – много обичат да се перчат със способностите и оригиналността си (независимо дали във или извън спалнята). Някои интимни партньорки на Лъвове обаче са възбуждат именно от тази мъжка необузданост. Тук презервативите идват в един размер: свръх-, свръхголям.

Дева

Мъжете от тази зодия са суетни и точни до детайла. Ето защо техните презервативи пасват свъхточно. Един мъж Дева не може да си позволи презервативът му да е по-малък, или, не дай Боже, по-голям от неговия размер.

Везни

Те дават мило и драго, за да задоволят половинката си. Ето защо презервативите, които избират, могат да се превърнат в идеалния „десерт“ за всяка любовна среща.

Източник: Блясък

---------------------------- Какво да подарим за празниците? С наближаващите коледни и новогодишни празници ни обзема и еуфорията по пазаруването с (не)разрешимата дилема - подходящ подарък за всеки.Имате ли колебания, че няма да успеете да улучите техния вкус, се съобразете със зодията им.

image

Овенът обожава да получава подаръци.
Ще хареса спортна екипировка, кожено яке, часовник, фотоапарат, уокмен, пъзел - изобщо всичко, което подклажда енергичността му и служи на някое от многобройните му хобита.

Какъвто и подарък да изберете за жената Овен, почти е сигурно, че няма да задоволите очакванията й. Затова не се лутайте и не се тревожете излишно. Огледайте се за някоя любима нейна вещ, която вече се е изхабила или развалила. Купете поне подобна или в актуализиран вариант. Ще я зарадвате, но не очаквайте да изхвърли старата.


imageТелецът е неудържимо привлечен от луксозните вещи.
Ще се изкуши й от нещо, което е специално създадено за него -ръчно плетен пуловер, скулптура, дори сладкиш, който сами сте направили. Имате ли възможност, го зарадвайте със златно бижу.

Жената Телец обожава качествената козметика. Съветваме ви подаръкът да бъде добре опакован, защото дамата не признава небрежното му поднасяне. Тя го посреща по " дрехите", но го оценява по качеството. Трябва добре да я познавате, за да й доставите радост в празничната нощ.


imageБлизнаците не допускат никой да избира вместо тях, така че им е почти все едно какво ще получат. Все пак приятно ще ги изненадат книга, компютър, мобилен телефон или... кола. Често си губят нещата, така че можете и да им подарите вещ, която вече са притежавали.

Жената Близнак обича изненадите, скрити под опаковката. И колкото повече са подаръците (независимо от цената им), толкова по-щастлива се чувства тя. Така че не й поднасяйте само една изненада и в никакъв случай тя да не бъде предмет за дома.


imageРакът е заклет колекционер, затова е лесно да се досетите какво да му подарите.
Харесва полупрозрачните опаковки, които му дават възможност да се наслади на предмета още преди да го е видял истински.

Дамата Рак би се зарадвала на старинна вещ, която има своя история, на произведение на изкуството. Ако не можете да си позволите подарък с антична стойност, то помислете за нещо, което тя е видял а върху вас или в дома ви и е възкликнала: " Страхотно, откъде го купи?"


imageЗа Лъва е по-важна церемонията по поднасянето, отколкото самата вещ. Обожава големите пакети в златиста опаковка. Високо ще оцени козметичен комплект за релакс в ярки тоналности или произведение на изкуството.

Лъвицата ще оцени подарък, избиран по неин вкус и мярка, тъй като по натура обича да й се обръща специално внимание. Брошка с камък в цвета на очите й, нежен пръстен (обърнете внимание дали носи сребърни или златни бижута), луксозно бельо с точен размер.
Не купувайте същия подарък на майка й, сестра й или на ваша обща позната.


imageДевата е преди всичко практичен и държи на нещата, които ще улесняват неговото всекидневие. Ще му допадне някакъв инструмент, аксесоар за колата или компютъра, но и пуловер или риза в светли цветове също ще му харесат.


Дамата от зодия Дева обича посланията, скрити в голямото или малко пакетче, защото е романтична душа. Подаръкът може да бъде свещник от ковано желязо (разберете дали харесва и стъкло или кристал), дървена или керамична кутийка за бижута, луксозен фотоалбум. Ако ще прикрепите към подаръка поздравителна картичка, напишете поне 5-6 реда, но не по-малко, тя държи особено много на вниманието.


imageВезните предпочитат да отворят една по една няколко малки изненади. Ще оценят факта, че сте похарчили за тях не само пари, но и сте им отделели време. Харесват скъпите аксесоари.

Жената Везни обича практичните подаръци, които незабавно да влязат в употреба. Ако сте се спрели на рокля, блузка или обувки, те трябва да бъдат съобразени със сезона, така че веднага да си ги носи. Подходяща коледна изненада за нея са и последните новости в домакинската техника.
Съветваме ви да не й купувате скъпа китайска ваза, над която да трепери.



imageСкорпионът толкова обича подаръците, че от време на време поднася нещо на самия себе си. Всичко трябва да е старателно загърнато, защото той държи на загадъчността. Привличат ги оригиналните и загадъчни предмети.

Ако жената е Скорпион би се зарадвала на по-необичайна и оригинална дреха или аксесоар, с които да направи впечатление. Вече предвкусва как след празниците ще се появи в службата с новата придобивка, за която колежките й ще я разпитват.




imageНищо не би зарадвало повече един Стрелец от билет за далечна дестинация или нещо екзотично -странна мида, кора от рядко дърво, гривна, инкрустирана с камъни, които рядко може се видят у друг. Той обича и стойностните книги.


Дамата Стрелец е духовна натура. Би оценила интересна книга, музикален диск или икона. Почитателка е на нестандартните бижута. Обича да пътува, затова подходящ подарък за нея е екскурзия или фотоапарат. Съветваме ви да не се опитвате да й избирате парфюм, защото няма да уцелите аромата, който харесва!


imageКозирогът харесва всичко, което топли - дебели пантофи, термофор, нов юрган или пуловер. Ще одобри и кристален пепелник, върху който е гравирано собственото му име.

За жената Козирог изберете ефектен аксесоар: кожени ръкавици, елегантна шапка или колан. Непременно се огледайте предварително за цветовете в гардероба й, защото тя държи на стилните съчетания и не обича да експериментира с контрастните тонове. Почитателка е на естествените материи. Харесва големи чанти и портфейли, а ако пуши, ефектните запалки.



imageКолкото по-оригинален и налудничав е подаръкът ви, толкова по-щастлив ще е Водолеят. Обожава всичко, свързано с вселената, космоса или паранормалните явления.

Водолейката проявява интерес към много неща, защото е авантюристична и любознателна натура. Ще се зарадва на подарък, за който дори не е подозирала, че ще получи. Така че потърсете нещо нестандартно, дори да е непрактично. И го скрийте добре, защото тя претърсва навсякъде, за да го открие!


imageРибите ще оценят картина, билети за театър, стихосбирка, бутилка рядко вино или хубав парфюм. Обожават всичко, свързано с морето - книги, видеокасети, екскурзии.

Жената Риби не обича да домакинства, защото смята, че може да запълва времето си с по-приятни неща. Ще я зарадвате с уред, облекчаващ труда й - кухненски робот, прахосмукачка, която освен да чисти, мие прозорци и пере килими. Съветваме ви да не й подарявате книга или животинче за отглеждане.

Източник : http://horoskop.rozali.com/zagadki/p578.html

Зодии и аромати

image
Овен


Мъжът Овен е борбена натура. Той е прям, деен и не говори дълго със заобиколки. Често притежава силно еротично излъчване и притегателна сила. Жената Овен не е по-различна. Тя е здраво стъпила на земята, обича да е в мъжко обкръжение и да си играе със своето преластително, покоряващо излъчване. И за двата пола се твърди, че са щедри и не са злопаметни. Понякога са малко груби, но бързо се помиряват.

Жената и мъжът Овен биват силно привличани от сетивни, чувствени дразнители. Тези динамични типове, подвластни на елемента огън, лесно могат да бъдат подпалени с мириса на мускус, пипер и мира, както и с пикантни миризми. Но тъй като символизират покълващата пролет, те обичат също така и лекия свеж бриз, който охлажда духа и дарява настроение и игривост.


Телец

За хората от тази зодия се смята, че са спокойни, стабилни и уравновесени. Намират се под влиянието на планетата Венера и са артистичен тип със склонност към красивите и ценни неща, към лукс и деликатеси, към сетивни и чувствени наслади от всякакъв вид. Телецът цени хармонията, това му дава стабилност и сигурност. Нуждае се от компанията на приятели и семейството. Изкуството, музиката и ценните вещи подхранват и подкрепят романтичната струна в душата му.

Жените и мъжете от зодия Телец обичат меките, галещи, ласкаещи композиции от ухания. Те трябва да излъчват дълбочина и хармония, за да може Телецът да се отпусне с наслада и душевен комфорт. Роза, жасмин, амбра, сандалово дърво, стиракс – винаги най-изисканото и най-скъпото: това е в състояние да привлече Телеца и да го накара да се отклони.

Близнаци


Близнаците са много странни, понякога колебливи същества. Движи ги любопитството, затова никога не могат да се задържат по-дълго на едно нещо и често им е трудно да се задълбочат в чувствата си, защото това би им отнело лекотата, която им е тъй нужна. Близнакът винаги поглежда с копнеж извън рамката, наложена му от житейските обстоятелства. Неговата планета е Меркурии. От този божествен вестител Близнаците са взели своето остроумие и чувства за хумор, бързината, богатството на ума и духа, наблюдателността и интелекта. Близнаците са предопределени за журналистическа професия – поне така се говори. За целта им е нужна бистра глава – тежките, замайващи ухания са неподходящи за тях. Нежните, свежи аромати на маточина, индийско орехче, нарцис и кориандър запленяват Близнака, сандаловото дърво, дъбовият мъх, роза и кукула мускатна придават лека пикантност, а туберозата в малки количества внася в уханието успокояваща топлина.


Рак

Ракът се владее от Луната, а тя влияе върху жизнените ритми и определя променливостта в тази зодия. Раците са от една страна майчински грижовни, чувствени, емоционални, от друга пък – съблазняващи, изкусителни, диви и инстиктивни. Романтичното сърце на Рака е изпълнено с вечен копнеж, емоционалният му свят е пренаситен, екзалтиран. Нежният мъж Рак дава душевна защитеност и разбиране. В практичните неща обаче Раците мъже са по-скоро безнадеждни. В това отношение жените от зодия Рак са различни – те знаят точно как да действат. Жената Рак е грижовна по природа, но също обича да съблазнява.

Чувствителният нос на Раците може да бъде примамен от тежки ухания – жасмин, пачули и иланг – иланг, но също и касис, ванилия, канела и индийско орехче, лотос и лилия.


Лъв


Лъвовете обичат слънцето. Под знака на Лъва цялата природа сияе. Всичко е светло и пищно, пълно с енергия и живот. Лъвовете са малко властни, дейни и творчески натури. Те обичат лъскавите неща, както и златото. Лъвовете имат силно изявен усет за инсценировки и театралничене и умеят да увличат другите хора, да ги подпалват със своята силна творческа енергия и идеите си. Зодията Лъв се владее от Слънцето и от мъжка енергия. При жените от знака Лъв това може да бъде много привлекателна и чаровна страна. Такава жена може да се превърне и в неустоима, поглъщаща мъжете “вамп”...

Уханията на Лъвовете трябва да са също тъй силни, сияещи и еротично настройващи, като самите представители на зодията. Лъвът се поддава на зашеметяващата, упителна сладост на амбрата и туберозата, на карамфила, канелата и бензоя, които действат силно енергиино и карат пулса да бие по-учестено. Виталните пикантни аромати на пачули, розмарин и померанцово масло го привличат и му дават увереност.


Дева

Хората, родени под знака Дева, живеят в настоящето, в реалността. Те умеят много добре да преценяват собствените си възможности и способности. Девата всичко вижда, всичко чува и надушва. Това означава, че ѝ се налага да преработва много впечатления. Затова вътрешният живот на Девата е богат и хаотичен. Нейната планета – Меркурий, я подкрепя в стремежа да внесе порядък в своя вътрешен живот, като я дарява с ум, интелект и сръчност, както в устното, така и в писменото слово.

Девите обичат всичко да планират и подготвят предварително. Това понякога се изражда в педантичност, защото животът е не само изненадващ, но също тъй и опасен. Често Девите живеят и се придвижват из живота толкова внимателно и предпазливо, че си умират почти като нови. Сандалово дърво, розово дърво, лавандула, зюмбюл – галещо масло за мъжа Дева. Мимоза, сандалово дърво, канела, имортел, липов цвят – галещо масло за жената Дева.


Везни

Сред всички останали зодии Везните се смятат за излъчващи симпатия. Те постоянно търсят равновесието. Намират се под знака на Венера и затова търсят тесни, близки отношения и връзки. Отнасят се съответно добре и открито със заобикалящите ги. Нежелаят никого да нараняват и поради това почти не се съпротивляват на другите, за да не разрушават хармонията.

Везните предпочитат да останат необвързани и се наслаждават на музикалните страни на живота. Със своето романтично еротично излъчване, със склонността си към флиртове и волности, те са много привлекателни и въздействат любвеобилно върху другите хора. Затова уханието на Везните трябва да бъде романтично и леко. Момини сълзи, мед, зюмбюл са въздушни, леки мириси. Но и ароматите на Венера – бензоева смола, виолетки и вербена отпускат и действат хармонизиращо върху душата на привлекателните Везни.


Скорпион

Този знак означава интровертни, душевни страсти, смърт и възраждане, вълшебства и всякакви други дълбоки чувства на предусещане и несигурни възприятия. Плутон – богът на мрачния Хадес, влияе върху Скорпиона със своите мрачни, магически образи и картини. Хората, родени под знака на Скорпиона обичат да превръщат всяко действие в ритуал. Те се ръководят от дълбините на своите чувства, опитват се да пренесат своите предчувствия и видения върху реалността и да преобразуват и засилят дори простите факти и обстоятелства.

Зашеметяващите и хипнотични ухания са част от живота на хората от този знак. Мускусът пробужда нагоните и активира сексуалната енергия. Цвят от мацис засилва и стимулира волята. Сандаловото дърво действа укротяващо върху готовността на Скорпиона да се изхвърля и самоизтощава. Грейпфрутът изтласква потъналата навътре душа към повърхността. Уханията на пачули и карамфил също подхождат на страстния Скорпион.


Стрелец


Стрелецът е толерантно и открито същество. Той мисли неконвенционално, разкрепостено и дръзко, предприемчив е, способен да се въодушевлява. Неговата любознателност е неизчерпаема, иска да открие смисъла на живота. Неговата планета Юпитер, най-голямата сред планетите, дарява щастие и духовно обновление. От тук Стрелецът е взел своя оптимизъм и своето неудържимо, понякога надуто самочувствие и самоувереност. Уханията за Стрелеца са възвишени, изискани, чувствени. Кедър, карамфил, нарда, мастикс, тамян и мира подкрепят тържествено склонността на Стрелеца към спиритичното и създават усещането, че му поникват криле. Мирисът на жълтугата е сладникав и едновременно тръпчив, той насърчава действената активност на Стрелеца.


Козирог

Козирогът сам си поставя правила и закони, сам се мъмри и призовава към прецизност, самоограничава се в своите претенции върху съществените неща и е в състояние, без да има нужда, да си откаже сам на себе си голяма част от житейските радости. В целия му живот няма и следа от превземки и екстравагантности, той е срамежлив човек, а понякога е и малко префърцунен. За да подкрепи силата си, са му нужни ясни, бистри, освежаващи и съживяващи ухания. Перуанският балсам изглажда душата на Козирога и пресилените претенции към самия него. Палмарозата му дава увереност и успокоение. Кипарис, ветивер, мускус и розово дърво са уханията, които го пробуждат и го примамват да напусне своята въздържаност.


Водолей

Водолеят стои над трудностите и тежестите на правила и закони. Той е индивидуалист и обича да се измъква от принуди и от твърде тесни връзки. Гледа на живота от нещо като птичи поглед. Свободата на духа за него стои над всичко, стреми се към независимост и е оригинален, изобретателен тип човек.

Уханните смеси за Водолея трябва да са елегантни и ясни. Орхидеята подчертава неговия интелект. Мирисът на нероли е плодов, свеж и интензивен, подсилва творческите наклонноси на Водолея. Ветиверовото масло уталожва неспокойството, а ароматът на кипарис и нарда възстановява връзката със земята и предпазва Водолея да не се отдели напълно от реалността.

Риби

Любвеобвилно сърце и често хаотичен живот – това са типични страни на Рибите. Понякога те не вярват, че живеят в истинския живот, а предполагат, че един ден ще се събудят и ще установят, че в тях е дремела принцеса или някаква друга пренебрегвана прочута личност. Цялата им чувствителност е обърната към богатия им, пълен с фантазии вътрешен живот. Рибите са точно обратното на противоположно разположения знак на Девата, при която тънката чувствителност е обърната навън, без да се съобразява със собствената им личност.

Често Рибите са трудно достъпни за контакти и на заобикалящите никак не им е лесно с тях. Рибите са чувствителни в тялото и в душата си, бързо се намусват и бърчат нос при неизтънчени или банални миризми. Затова уханните смеси за тези хора трябва да са нежни и меки. Кориандър, нарда и лавандула, анасон, магнолия, теменужки и перуника – това са мириси, които действат хармонизиращо върху неспокойните нрави на Рибите, отпускат и балсамират нежното, подчертано емоционално “Аз” на Рибите.

Източник : http://www.mlmleader.hit.bg/zodiac.htm
---------------------------------------------------

image

ЗОДИЯ

ОВЕН 21 март - 20 април

image Планета управител: Марс;
Цвят: яркочервен, оранжев, малинов ,ягодов;
Камък: елмаз, рубин, аметист, изумруд;
Анатомия: глава, лице, мозък, горни зъби;
Качество: кардинален;
Елемент: огън;
Съответства на: първи дом;
Противоположен знак: везни;
Положителни качества: изпълнителен, действен, компетентен, смел, независим, бърз, нетърпелив;
Отрицателни качества: властен, агресивен, упорит, сприхав, арогантен, нетолерантен;
Мото: Аз съм;
Държави: Великобритания, Германия, Дания, Сирия, Италия, Мала Азия.
image

image

ЗОДИЯ

ТЕЛЕЦ 21 април - 20 май

image Планета управител: Венера;
Цвят: жълт, лимонен, зелен и всички есенни тонове ;
Камък: сапфир, ахат, опал, нефрит;
Анатомия: шия, език, сливици, гласни струни, уши, щитовидна жлеза, долни зъби;
Качество: фиксиран;
Елемент: земя;
Съответства на: втори дом;
Противоположен знак: скорпион;
Положителни качества: Естетичен, внимателен, любител на изкуствата , бизнес, кулинар, хитър, търпелив, скромен, домошар, чувствен, усърден, стабилен, благонадежден, практичен, артистичен ;
Отрицателни качества: материалист, конфликтен, упорит, консервативен, , инат, невъздържан, властен, алчен;
Мото: Аз имам;
Държави: Ирак, Иран, Афганистан, Австралия, Швейцария, Ирландия , Полша.
image
image

ЗОДИЯ

БЛИЗНАЦИ 21 май - 21 юни

image Планета управител: Меркурий;
Цвят: жълт, сиво син, оранжев;
Камък: гранит, планински кристал, ахат;
Анатомия: бели дробове, ръце, нервна система, рамене;
Качество:променлив;
Елемент: въздух;
Съответства на: трети дом;
Противоположен знак: стрелец;
Положителни качества: активен, положителен, енергичен, комуникативен, любопитен, умен, Привлекателен, адаптивен, образован, изобретателен, сръчен, умен, новатор;
Отрицателни качества: неспокоен, нервен, разсеян, неблагодарен, интригант, липса на замах;
Мото: Аз мисля;
Държави: Англия, Армения, Канада, Египет, Белгия, САЩ.
image
image

ЗОДИЯ

РАК 22 юни - 22 юли

image Планета управител: Луна;
Цвят: Бял, светло син, син, сребрист, тревисто зелен;
Камък: Лунен камък, изумруд, рубин;
Анатомия: стомах, гърди, горните части на черния дроб;
Качество: кардинален;
Елемент: вода;
Съответства на: четвърти дом;
Противоположен знак: козирог;
Положителни качества: интуитивен, грижовен, домошар, чувствен, състрадателен, емоционален, традиционалист, родолюбив, паметлив;
Отрицателни качества: обидчив, нервен, лесно раним, само съжалителен, твърде предпазлив, обсебващ;
Мото: Аз чувствам;
Държави: Турция, Шотландия, Холандия, Сирия, Австралия.
image
image

ЗОДИЯ

ЛЪВ 23 юли - 23 август

image Планета управител: Слънце;
Цвят: златист, ален, черен;
Камък: рубин, елмаз, янтар;
Анатомия: сърце, горната част на гръбнака, крайници;
Качество: фиксиран;
Елемент: огън;
Съответства на: пети дом;
Противоположен знак: водолей;
Положителни качества: сила, магнетизъм, благородство, авторитет, лидерски качества, енергичност, драматизъм, таланти, стабилност, амбиция, инициативност, романтика, живот
Отрицателни качества: властност, инат, егоизъм, суетност, неспокоен, деспотичен, самохвалко;
Мото: Аз ще;
Държави: Франция, Италия, Чехия, Словакия.
image
image

ЗОДИЯ

ДЕВА 24 август - 23 септември

image Планета управител: Меркурий;
Цвят: бял, жълт, зелен, есенните цветове;
Камък: нефрит, жълт сапфир, мрамор;
Анатомия: тънко черво, жлъчка, дебело черво, панкреас;
Качество: променлив;
Елемент: земя;
Съответства на: шести дом;
Противоположен знак: риби;
Положителни качества: Анализаторски умения, практичност, гъвкавост, адаптивност , състрадателност, изобретателност, обаятелност, грация, Трудолюбие, прилежност;
Отрицателни качества: Критичен, дребнав, меланхоличен, егоцентричен, придирчив, скептичен;
Мото: Аз анализирам;
Държави: Гърция, Русия.
image
image

ЗОДИЯ

ВЕЗНИ 24 септември - 23 октомври

image Планета управител: Венера;
Цвят: зелен, морско син и пастелните тонове;
Камък: опал, елмаз, сапфир;
Анатомия: бъбреци, апендикс, надбъбречна жлеза, долен гръбнак;
Качество: кардинален;
Елемент: въздух;
Съответства на: седми дом;
Противоположен знак: овен;
Положителни качества: Приветлив, убедителен, артистичен, аристократичен, дипломатичен, вежлив;
Отрицателни качества: Капризен, апатичен, нерешителен, депресивен, непостоянен;
Мото: Аз балансирам;
Държави: Австрия, Китай, Япония, Тайланд
image
image

ЗОДИЯ

Скорпион 24 октомври - 22 ноември

image Планета управител: Плутон;
Цвят: черен, тъмно червен, жълт;
Камък: лунен камък, корал, аквамарин;
Анатомия: репродуктивни органи, пикочен мехур, сърдечно-съдовата система;
Качество: фиксиран;
Елемент: вода;
Съответства на:осми дом;
Противоположен знак: телец;
Положителни качества: вдъхновение, решимост, съпричастност, мотивираност, пробивност;
Отрицателни качества: безскрупулност, потайност, разрушителност, отмъстителност, ревност, подозрителност, коварство, предателство;
Мото: Аз желая;
Държави: Германия (Бавария, Саксония), Норвегия, Алжир, Швеция, Мароко.

image

ЗЗОДИЯ

СТРЕЛЕЦ 23 ноември - 21 декември

image Планета управител: Юпитер;
Цвят: виолетов, син, тъмно син;
Камък: топаз, аметист, син сапфир;
Анатомия: бедра, горната част на краката, ханш;
Качество: променлив;
Елемент: огън;
Съответства на: девети дом;
Противоположен знак: близнаци;
Положителни качества: справедливост, новаторство, развитие, организатор, либерален, религиозен, оптимистичен;
Отрицателни качества: Скандалджия, невъздържан, бъбрив, безцеремонен, нетърпелив;
Мото: Аз разбирам;
Държави: Португалия, Унгария, Испания, страните от Латинска Америка (освен Мексико и Бразилия), държавите от близкия изток.
image
image

ЗОДИЯ

КОЗИРОГ 22 декември - 20 януари

image Планета управител: Сатурн;
Цвят: черен, сив, тъмно зелен, всички тъмни тонове;
Камък: рубин, оникс, лазурит;
Анатомия: колена и долната част на краката;
Качество: кардинален;
Елемент: земя;
Съответства на: десети дом;
Противоположен знак: рак;
Положителни качества: увереност, амбиция, далновиден, перфекционист, трудолюбив;
Отрицателни качества: властен, инат, кариерист, егоист;
Мото: Аз използвам ;
Държави: Индия, Македония, Мексико, Литва, Латвия, Естония.
image

ЗОДИЯ

Водолей 21 януари - 20 февруари

image Планета управител: Уран;
Цвят: сив, лилав, тъмно син, синьо-зелен;
Камък: цирконий, лазурит, аметист, опал;
Анатомия: глезени;
Качество: фиксиран;
Елемент: въздух;
Съответства на: единайсти дом;
Противоположен знак: лъв;
Положителни качества: свободолюбив, идеен, творчески, изобретателен, индивидуалист, човечен, ученолюбив;
Отрицателни качества: невъздържан, обстоятелствен, ексцентричен;
Мото: Аз знам;
Държави: Дания, Южна Италия , Канада.

image

ЗОДИЯ

РИБИ 21 февруари - 20 март

image Планета управител: Нептун;
Цвят: морско синьо и морско зелено, виолетов;
Камък: перли, лунен камък;
Анатомия: крака;
Качество: променлив;
Елемент: вода;
Съответства на: дванайсти дом;
Противоположен знак: дева;
Положителни качества: състрадателен, милосърден, разбиращ, добродушен, интуитивен, артистичен;
Отрицателни качества: подвластен, бъбрив, непрактичен, стеснителен, срамежлив;
Мото: Аз вярвам;
Държави: азиатските страни, северна Италия, Русия.



Тагове:   най,


Гласувай:
0



1. tera - Mnogo mi haresa!
24.12.2007 13:37
Pozdravi :)))
цитирай
2. merita - Моля те не ме разбирай погрешно но аз ...
25.12.2007 11:18
Моля те не ме разбирай погрешно но аз определено не одобрявам астрологията .Това е така защото когато чета мъдрата книга на Бог там намирам тези стихове , които ме карат да се замисля , че Бог не одобрява астрологията и гадаенето.
Прочети ако можеш записаното във Второзаконие18:10-13
10 Да не се намира между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън, никой чародей, астролог, гадател, или омаятел,
11 никой баяч, запитвач на зли духове, врач, или запитвач на мъртвите;
12 защото всеки, който прави тия дела, е омразен на Господа, и поради тия мерзости Господ твоят Бог изгонва тия народи от пред тебе.
Поздрави и пожелания за весели празници!
цитирай
3. mmmmmmmmm - Благодаря за
25.12.2007 13:51
развлечението!:)))
цитирай
4. анонимен - Весели празници!
26.12.2007 11:29
Вярвам във всичко добро,
но съгласи се не може без зло!
И тези хора са живи,
дори лоши, злобливи,
времето ще ги промени,
а ти с нас остани!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sensation
Категория: Технологии
Прочетен: 3490504
Постинги: 708
Коментари: 1446
Гласове: 25959
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031